Despre

colonsirectColonul si rectul fac parte din sistemului digestiv. Ele formează un tub lung, musculos numit şi intestinul gros. Colonul reprtezintă ultimii doi metrii a intestinului gros, iar rectul ultimele 20 de centimetrii din colon.


Alimentele parţial digerate intră în colon din intestinul subţire. Colonul elimină apa şi substanţele nutritive, cum ar fi sarea, şi le transformă în deşeuri(scaun).Deșeurile trec din la colon în rect şi apoi sunt eliminate din organism prin anus.

În cazul cancerului de colon sau rect tumoara se dezvoltă in structura peretelui colic sau rectal. În 72% din cazurile de cancer colorectal acesta apare în colon, iar în 28% din cazuri în rect. Nimeni nu ştie cauzele exacte ale cancerului colorectal. De multe ori medicii nu pot explica de ce o persoană dezvolta această boală și altul nu. Cu toate acestea, este clar faptul că cancerul colorectal nu este contagioasă.


Cercetările au arătat faptul că oameni cu anumiţi factori de risc sunt mai susceptibile de a dezvolta cancer colorectal decât altele. Un factor de risc este ceva care poate crește riscul de dezvoltare a bolii.