Despre

Ovarele sunt parte a sistemului de reproducere la femei. Ele sunt situate pelvis, având mărimea unei migdale - aproximativ.
Ovarele sunt principalele producători de hormoni feminini - estrogenul si progesteronul. In ovare se produc ovulele. În Romania, cancerul ovarian se află pe locul 5 în categoria cancerelor feminine, după cancerul de sân, cel al colului uterin, colo-rectal şi pulmonar.

Cancerul ovarian poate invada, sau să se răspândească la alte organe:
invadează: o tumoare malignă ovariană poate să crească şi invada organele alăturate cum ar fi trompele uterine şi a uterul.
se răspândește: Celulele canceroase se pot răspândi prin intermediul sistemului limfatic la ganglionii limfatici din pelvis, abdomen, şi piept. Celulele canceroase se pot răspândi, de asemenea, prin fluxul sanguin la alte organe, cum ar fi ficatul şi plămânii.
Atunci cănd cancerul se răspândeşte de la locul său original în altă parte a corpului, tumora nouă are acelaşi tip de celule anormale ca cea originală. De exemplu, în cazul în care cancerul ovarian se extinde la ficat, celulele canceroase din ficat sunt de fapt celule de cancer ovarian. Boala este un cancer ovarian metastatic, şi nu cancer la ficat. Din acest motiv, este tratat de cancer ovarian, nu cancer de ficat.

Citește și: Factori de risc la cancerul ovarian