Tratamente

chrurgiecancerrenalTratamnetele folosite la persoanele cu cancer renal sunt chirurgia, terapia orientată, şi terapia biologică. Este posibil ca un pacient să  primească mai multe tipuri de tratamente.

  • Tratamentele folosite, depind în principal de următoarele:
  • Dimensiunea tumorii
  • Dacă tumora a invadat ţesuturile din afara rinichii
  • Dacă tumora sa extins în alte alte organe
  • Vârsta pacientului şi starea generală de sănătate

 

Chirurgia


Chirurgia este tratamentul cel mai frecvent utilizat la persoanele cu cancer renal. Tipul de intervenţie chirurgicală depinde de mărimea şi stadiul în care se află cancerul, dacă pacientul are doi rinichi, sau dacă cancerul a fost găsit în ambii rinichi.

Nefrectomia totală : Nefrectomia totală presupune rezecţia perifascială a rinichiului, a grăsimii perirenale, a nodulilor regionali şi a glandei suprarenale.
Nefrectomia parţială: chirurgul indepărtează doar o parte din rinichi, care conţine tumora. Această intervenţie este folosit la pacienţii cu rinichi unic anatomic sau funcţional, tumori bilaterale, bolnavilor tratati;.
Există două abordări pentru nefroctamie. Chirurgul poate îndeparta tumora printr-o incizie mare (chirurgia deschisă). Sau chirurgul poate scoată tumora prin incizii mici (chirurgia laparoscopică) având avantajul unei incidente reduse a insuficienţei renale postoperator. Dezavantajele acestei proceduri sunt timpii operatori prelungiţi şi complicaţiile postoperatorii mai frecvente.


Chirurgul poate folosi alte metode de a distruge cancerul în rinichi. Pentru persoanele care au o tumora mai mica de 4 centimetri şi care nu poate avea intervenţii chirurgicale pentru a elimina o parte din rinichi din cauza alte probleme de sănătate, chirurgul poate sugera:


CriochirurgieCriochirurgia: criochirurgia presupune injectarea de azot lichid chiar in tumoră. La minus 190 de grade Celsius, celulele bolnave îngheaţă instantaneu şi nu se mai pot reface. Aria de ingheţare este foarte atent controlată

Ablaţia cu radiofrecvenţă: seintroduce o sondă specială prin piele sau printr-o incizie mică direct în tumora. Sonda contine electrozi mici care ucid celulele canceroase rinichi cu căldură.

În cazul în care un singur rinichi este eliminat, rinichi rămasă este de obicei în măsură să facă lucrarea de ambii rinichi. Cu toate acestea, în cazul în care rinichii dumneavoastră nu este rămasă a face o treabă bună de curățare sângele dumneavoastră, aveți nevoie de dializă. Unele persoane pot avea nevoie de un transplant de rinichi, cu un sanatos de la un donator.

Terapia orientată


Multe tipuri de terapie orientată sunt utilizate împotriva cancerului renal. Acest tip de tratament poate micşora o tumoare renală sau încetini creşterea.
De obicei, terapia orientată se administrează pe cale orală.

Terapia biologică


Persoanele cu cancer la rinichi, care sa răspândit deja şi la alte organe pot primi tratament biologic. Terapia biologică pentru cancerul de rinichi este un tratament care poate îmbunătăţi apărarea naturală a corpului (răspunsul sistemului imunitar) împotriva cancerului. Tratamentele folosite pentru cancer renal pot încetini creşterea tumorilor sau să o micşoreze.Terapia biologică este injectat intravenos sau sub piele.Tratamentul poate fi administrat la spital sau un cabinet medical.
Alte medicamente poate fi administrat în acelaşi timp, pentru a preveni efectele adverse. Terapia biologică provoacă de obicei  erupţie pe piele sau umflături.