Consumul de alcool si cancerul mamar

vin rosuConsumând mai mult de două pahare de vin roșu pe zi crește riscul de cancer mamar?

Consumul a două pahare de vin pe zi, chiar dacă vi se pare ca fiind o cantitate mică, poate avea consecințe grave în timp. 


Doamnelor și mai ales domnișoarelor, gândiţi-vă: un nou studiu a evidențiat faptul că consumul zilnic a două pahare de vin roșu, sau mai mult, crește riscul apariției cancerului de sân cu 50 la sută.

 

 

 
Chiar si la femeile  care consumă săptămânal în jur de 3-4 pahare de vin roșu, riscul apariției cancerului mamarcrește față de femeile care nu consumă alcool. Prin urmare, se pare că cantitatea recomandată pâna acum de vin roșu devine mult mai mică.

 

 

Cercetătorii avertizează că femeile care la 20 și 30 de ani consumă frecvent alcool au un risc foarte crescut de apariția cancerului mamar la o vârstă înaintată. Chiar dacă după această perioada au renunțat la alcool, riscul rămîne.

Până în prezent, a fost vorba despre o cantitate de 7 pahare de vin pe săptămână, ca fiind cea recomandată. Dar mai nou cercetatorii afirmă că jumătate din această cantitate poate creşte de asemenea, riscul de cancer mamar cu 15 la sută.

 

Cercetătorii din Universitatea Harvard si Spitalul pentu Femei Brigham din Boston au examinat un număr de 105986 de femei cu vârste cuprinse între 30 şi 55 ani, referitor la obiceiurile lor legate de consumul de alcool, inclusiv cât de mult au băut atunci când au fost tineri.


Datele legate de acest studiu au fost publicate in Journal of the American Medical Association, potrivit căruia femeile care au avut un consum moderat de vin roșu pe parcursul vieții prezentau un risc de cancer mamar de 28 la sută, în timp ce la femeile care au consumat 2 pahare de vin, aprope zilnic la vârste cuprinse intre 18 și 40 de ani au prezentat un risc de cancer de trei ori mai mare ca ceilalți.

 

Oamenii de stiință cred că datorită faptului că alcoolul creşte hormonul sexual feminin, nivelul de estrogen, acesta joacă un rol important în apariția și creșterea tumorii.