Plante care previn cancerul

ceaiverdeCancerul, de orice tip, este o boala devastatoare, care de cele mai multe ori este tratat cu tratamente toxice, cum ar fi chimioterapia şi radioterapia.
Aceste tratamente sunt adesea atât de toxice şi dăunătoare pentru organism, încât duc la căderea părului, oboseală extremă, pune la grea încercare aparatul digestiv, şi totodată pot distruge sistemul imunitar al pacientului. Practicanții de medicină holistică şi medicină alternativă cred că există o varietate de plante, care  dacă se administrează în mod regulat, pot preveni sau reduce riscul de cancer.

Este indicat să consultaţi întotdeauna un profesionist în domeniu înainte de a începe un program de tratament pe bază de plante.

Citeşte mai departe: Plante care previn cancerul

5 metode simple de prevenire a cancerul de san

sanDevine din ce în ce mai cunoscut faptul că modul de viaţă joacă un rol important în prevenirea cancerului, este şi cazul cancerului de sân - primul lucru pe care putem face să reducem riscul apariţiei acestuia este consumul de alcool ...

5 lucruri mărunte ne pot ajuta să prevenim apariţia cancerului mamar. Ca şi în alte cazuri de cancer, câteva schimbări mici în stilul de viaţă prin care vom avea o viaţă mai sănătoasă, minimizăm totodată riscul apariţiei cancerului mamar.

 Limitaţi consumul de alcool la cel mult 2-3 băuturi alcoolice pe săptămână!

Citeşte mai departe: 5 metode simple de prevenire a cancerul de san

Sase tipuri de cancer care pot fi prevenite cu activitati fizice zilnice


exercitii-fizice-usoareUn diagnostic de cancer poate fi un eveniment devastator pentru oricine -, dar să nu uităm faptul că unele tipuri pot fi prevenite.  Potrivit estimărilor,  jumătate din numărul total  a deceselor provocate de cancer pot fi evitate prin practicarea unui stil  sănătos de viață, afirmă Societatea Americană de Cancer.

Una dintre cele mai eficiente metode de prevenție este exercițiul fizic.

În timp ce beneficiile unui program regulat de fitness, includ menţinerea greutății corporale, îmbunătăţirea tensiunii arteriale, exercițiile fizice regulate pot opri, de asemenea, apariţia multori boli. Mai multe studii au arătat că activitatea fizică este asociată cu risc scăzut de anumite tipuri de cancer, în special de sân și cancer de colon.
Nu este niciodată prea târziu pentru a începe un program de fitness, afirmă dr. Priscilla Furth, profesor de oncologie. "Vestea bună este ca nu contează când vă apucați de exerciții,  beneficiile lui le lui sunt aceleași la orice vârstă", a spus Furth.

Iată șase tipuri de cancer care pot fi prevenite cu activitați fizice zilnice:

Citeşte mai departe: Sase tipuri de cancer care pot fi prevenite cu activitati fizice zilnice

7 sfaturi pentru a evita cancerul de piele

bronzare in solarVine vara, şi fiecare dintre noi ne gândim cum să avem o piele frumos bronzată, însă uităm că expunerea necontrolată la soare precum folosirea aparatelor solare crește riscul apariției cancerului de piele.

Un nou studiu publicat Clinica Mayo (organizație medicală nonprofit din America) a constatat că numărul cazurilor de melanom, cancerul de piele mortal, au crescut de opt ori în rândul femeilor şi de patru ori în rândul bărbaţilor tineri în ultimii 40 de ani. În timp ce aceste cifre prezintă motive de îngrijorare , autorii studiului au constatat că numărul deceselor provocate de cancerul de piele în rândul tinerilor este în scădere, din cauza diagnostizării timpurie, și a metodelor mai bune de diagnosticare.

Potrivit cercetătorilor, principalul vinovat pentru creșterea cazurilor de cancer melanom  este bronzarea artificială.
Defapt, mulţi oameni au impresia greşită că bronzarea artificială le protejează de cancerul de piele prin faptul că astfel se evită arsurile.

Citeşte mai departe: 7 sfaturi pentru a evita cancerul de piele

Metode de preventie a cancerului

mancaresanatoasaMai jos îți prezentăm trei obiceiuri sănătoase de urmat. Acestea reprezintă cheia succesului către o viață mai lungă și mai sănătoasă.

Integrând aceste măsuri în viața ta de zi cu zi, treptat, împărtășind cu familia și prietenii, nu numai că îți va schimba  modul de viață, dar va ajuta și la prevenirea cancerului.

Citeşte mai departe: Metode de preventie a cancerului

7 alimente care lupta impotriva cancerului

fructe de padureO dietă corespunzătoare de prevenire a cancerului este o strategie importantă pe care o puteți utiliza pentru a reduce riscul apariţiei acestuia.

Societatea Americană de Cancer recomandă consumul a cel puțin cinci porţii de fructe şi legume pe zi şi totodată a unei cantități de alimente care să permită menţinerea greutătii corporale sănătoase. În plus, cercetătorii au descoperit că anumite alimente pot fi deosebit de utile în protejarea organismului împotriva cancerului.

Introduceţi în dieta dumneavoastră zilnică următoarele produse alimentare pentru a preveni apariţia cancerului:

Citeşte mai departe: 7 alimente care lupta impotriva cancerului