5 metode simple de prevenire a cancerul de san

sanDevine din ce în ce mai cunoscut faptul că modul de viaţă joacă un rol important în prevenirea cancerului, este şi cazul cancerului de sân - primul lucru pe care putem face să reducem riscul apariţiei acestuia este consumul de alcool ...

5 lucruri mărunte ne pot ajuta să prevenim apariţia cancerului mamar. Ca şi în alte cazuri de cancer, câteva schimbări mici în stilul de viaţă prin care vom avea o viaţă mai sănătoasă, minimizăm totodată riscul apariţiei cancerului mamar.

 Limitaţi consumul de alcool la cel mult 2-3 băuturi alcoolice pe săptămână!

 


Consumul de alcool, chiar şi în doze mici, poate fi legat de un risc mai ridicat de cancer mamar. Cei mai mulţi medici recomandă: renunţaţi la consumul de vin, lichiori, dar maiales la produsele cu un nivel ridicat de alcool! Un studiu recent a arătat: la peste 70 la sută din cazurile de cancer mamar femeile consumeau alcool în mod regulat.

 Faceţi exerciţii fizice de cel puţin trei ori pe săptămână! (Dacă exerciţiile fizice vor face parte din fiacere zi din viaţa dumneavoastră, chiar mai bine!)

Oamenii tind să se mişte din ce în ce mai puţin, iar ecest stil de viaţă este exact contrar cu cel recomandat, maiales în cazul prevenirii cancerului . Introduceţi în fiecare zi cel puţin 20 de minute de exerciţii fizice cât mai intense, sau măcar o plimbare in parc.

 Menţineţi-vă greutatea corporală, sau dacă sunteţi supraponderal, pierdeţi din greutate!

Studiile au arătat că, dacă sunteţi supraponderali sau obezi creşte riscul de cancer(maiales în cazul în care sunteţi dincolo de menopauză), . Dacă aţi devenit obezi ca om adult, şi acest lucru creşte riscul.

Şansele de supravieţuire  la femeile obeze sunt mai mici şi în cazul cancerului de sân , şi sunt mult mai susceptibile de a dezvolta un tip agresiv de cancer.

 Examinaţivă sânii în fiecare lună!

Asiguraţi-vă că aţi primit consiliere adecvată în ceea ce priveşte auto-examinarea sânilor. Verificaţi sânii lunar. Puteţi să detectaţi anomalii la sân mult mai devreme decât ar apărea pe mamografie .

 Efectuaţi mamografie anuală dacă aveţi peste 40 de ani!

Ca tumoara să fie descoperit mai devreme, trebuie sa efectuaţi o mamografie anual. Dacă cancerul de sân este descoperit într-un stadiu precoce acesta poate fi vindecat complet.