7 alimente care lupta impotriva cancerului

fructe de padureO dietă corespunzătoare de prevenire a cancerului este o strategie importantă pe care o puteți utiliza pentru a reduce riscul apariţiei acestuia.

Societatea Americană de Cancer recomandă consumul a cel puțin cinci porţii de fructe şi legume pe zi şi totodată a unei cantități de alimente care să permită menţinerea greutătii corporale sănătoase. În plus, cercetătorii au descoperit că anumite alimente pot fi deosebit de utile în protejarea organismului împotriva cancerului.

Introduceţi în dieta dumneavoastră zilnică următoarele produse alimentare pentru a preveni apariţia cancerului:

usturoi

 

Usturoiul

 

În cazul mai multor studii s-a ajuns la concluzia că la persoanele care consumă mai mult usturoi scade probabilitatea de a dezvolta diferite tipuri de cancer, mai ales în organele digestive, cum ar fi esofagul, stomacul şi colonul.

Ingredientele din bulbiile picante pot anihila substanţele cauzatoare de cancer sau pot stopa înmulţirea celulelor canceroase.

Nu se cunoaşte cantitatea ce trebuie consumată pentru a preveni cancerul, dar un căţel de usturoi pe zi poate fi de ajutor.

 

Fructe de pădure

 

Dacă ne gândim la fructe de pădure ne vine în minte un desert delicios, dar puţini dintre noi ştiu că este unul dintre alimentele care protejează împotriva cancerului.

Fructele de pădure conţin antioxidanţi deosebit de puternici, ca urmare pot opri un proces natural în organism, crearea radicalilor liberi, şi astfel protejează celulele de efectul dezastruos al acestori radicali. Substanţele componente din fructele de pădure ajută deasemenea la stoparea răspândirii cancerului. Concluzia este că fructele de pădure ar trebui să fie un component esențial al dietei anticancer.


rosieRoşiile

Unele cercetări au ajuns la concluzia că roşiile ar putea ajuta la prevenirea apariţiei  cancerului de prostată.

Roşiile conţin o concentraţie deosebit de mare dintr-un antioxidant eficient numit licopen. Organismul dumneavoastră poate absorbi mai bine licopenul din alimentele procesate, cum ar fi sosul de tomate, ceea ce înseamnă că pastele din grâu integral cu sos de tomate  poate fi o modalitate delicioasă de prevenire a apariţiei acestei boli.


Legumele crucifere

Legumele crucifere – din care fac parte broccoli, varză, conopidă  - pot fi deosebit de utile în prevenirea cancerului. Cercetătorii au descoperit că componente din aceste legume vă pot proteja de radicalii liberi.

Ele vă protejează de asemenea împotriva substanţelor chimice cauzatoare de cancer, încetinesc creşterea tumorilor, totodată ajută la anihilarea celulelor canceroase. Fiind gustoşi şi sănătoşi, aceste legume nu trebuie să lipsească din dieta Dvs. de prevenire a cancerului!


ceai verdeCeaiul verde

Ceaiul verde conţine antioxidanţi denumiţi catechine, care ajută la prevenirea cancerului într-o varietate de moduri.

Studiile de laborator au demonstrat că catechinele din ceai pot micşora tumorile şi pot diminua creşterea celulelor tumorale. Unele studii efectuate pe oameni au arătat faptul că consumul de ceai reduce riscul apariţiei cancerului.

Atât ceaiul verde cât şi ceaiul negru conţin catechine, dar cel dintâi conţine mai mulţi antioxidanţi, astfel o ceaşcă de ceai poate fi un element important în dieta dvs. împotriva cancerului.

 

Cereale integrale

Cerealele integrale conţin multe componente care ar putea reduce riscul de cancer, inclusiv fibre şi antioxidanţi.

Rezultatele unui studiu major, la care au participat aproape o jumătate de milion de oameni, au arătat faptul că cerealele integrale pot reduce riscul apriţiei cancerului colorectal, ceea ce face ca cerealele integrale să devină un aliment important din categoria alimentelor care pot preveni apariţia cancerului. Fulgii de ovăz, orzul, orezul brun, pâinea şi pastele fainoase integrale fac parte din acestă categorie.

 

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi, precum spanacul şi salata verde, sunt surse bune de antioxidanţii precum beta-carotenul şi luteina. Potrivit unor studii din Statele Unite, subsţantele chimice din aceste alimente ar putea limita creşterea anumitor tipuri de celule canceroase.

 

struguri rosiiStrugurii

Coaja de struguri roşii este bogată în antioxidantul numit resveratrol. Sucul de struguri şi vinul roşu de asemenea conţin acest antioxidant.

Potrivit mai multor cercetări, resveratrolul elimină radicalii liberi şi luptă împotriva îmbătrânirii celulelor. Studiile de laborator au demonstrat că acesta limitează creşterea mai multor tipuri de celule canceroase.

La bărbaţi, de exemplu consumul unei cantităţi moderate de vin roşu reduce riscul apariţiei cancerului de prostată.