Plante care previn cancerul

ceaiverdeCancerul, de orice tip, este o boala devastatoare, care de cele mai multe ori este tratat cu tratamente toxice, cum ar fi chimioterapia şi radioterapia.
Aceste tratamente sunt adesea atât de toxice şi dăunătoare pentru organism, încât duc la căderea părului, oboseală extremă, pune la grea încercare aparatul digestiv, şi totodată pot distruge sistemul imunitar al pacientului. Practicanții de medicină holistică şi medicină alternativă cred că există o varietate de plante, care  dacă se administrează în mod regulat, pot preveni sau reduce riscul de cancer.

Este indicat să consultaţi întotdeauna un profesionist în domeniu înainte de a începe un program de tratament pe bază de plante.

Echinachea

echinaceaEchinacea este considerat de către mulţi practicieni de medicină holistică ca fiind o plantă eficace în prevenirea cancerului. Potrivit "The Healing Herbs," de Michael Castleman, echinacea a fost utilizat în mod regulat de către triburile de indieni pentru a trata o varietate de boli, cum ar fi muşcăturile de şarpe, răni, răceli, pojar, variola și artrită. Echinacea este renumită pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar şi de a lupta împotriva bolilor potențiale. În studiile recente, echinaceea pare a fi eficientă în lupta împotriva leucemiei şi a tumorilor.  Totodată este un stimulator natural al sistemului imunitar, prin creşterea activităţiii celulelor albe, ridicarea nivelului de interferon şi stimularea celulelor sanguine să distrugă microbii.
Echinacea poate fi de asemenea utilizat în asociere cu terapia de radiatii pentru a alunga infecţia şi de a proteja celulele albe din sânge.

 

Ceaiul verde

 

 

Potrivit " Prescription for Nutritional Healing ", de James F. Balch, şi Phyllis Balch A., ceaiul verde poate fi de asemenea, utilizat pentru a preveni apariţia cancerului. " The People's Pharmacy Guide to Home and Herbal Remedies " de Joe Graedon și Graedon Teresa, afirmă că studiile japoneze indică faptul că persoanele care trăiesc în zone în care ceaiul verde a fost frecvent cultivat și consumat au o probabilitate de a dezvolta cancer de cinci ori mai mică decât persoanele care au trăit în zone unde nu este prezent această plantă. Ceaiul verde totodată scade nivelul colesterolului, reface metabolismul şi luptă împotriva bacteriilor şi a viruşilor. Ceaiul verde este disponibil atât în formă de ceai cât și ca supliment şi poate fi achiziţionat atât în alimentare şi farmacii, cât şi în magazinele naturale şi cele bio.

 

Trifoiul roşu

trifoirosuTrifoiul roşu este la rândul lui o altă opțiune pe bază de plante pentru prevenirea cancerului. Potrivit mai multor studii din Europa şi SUA, trifoiul roșu a fost catalogat ca fiind o plantă eficace în prevenirea formării tumorilor. În prezent, în lumea întreagă aproximativ 33 de popoare diferite folosesc trifoiul roșu pentru a preveni apariţia cancerului. Trifoiul roșu este considerat şi ca fiind eficace în ameliorarea simptomelor de menopauză si tratarea tuberculozei.