Studiu Greenpeace: Substante chimice toxice gasite in hainele brandurilor de lux


greenpeacezaraGreenpeace International a dat publicităţii un raport care cuprinde testele de laborator efectuate asupra peste 140 de articole ale unor branduri renumite de lux. Potrivit testelor, brandurile de lux vând haine contaminate cu substanţe toxice şi cancerigene.


Potrivit raportului Greenpeace, s-au descoperit substanţe chimice foarte periculoase în hainele a 20 de branduri de top precum: Benetton, Jack & Jones, Only, Vero Moda, C&A, Diesel, Esprit, Gap, Armani, H&M, Zara, Levi’s, Victoria’s Secret, Mango,   Calvin Klein, Tommy Hilfiger, şi Vanc, în timp ce Zara vinde haine ce conţin substanţe cancerigene.

Citeşte mai departe: Studiu Greenpeace: Substante chimice toxice gasite in hainele brandurilor de lux

Sansele la supravietuire e dublu la pacientii care ranunta la fumat


renuntalafumatPotrivit unui studiu publicat de British Medical Journal, pacienții diagnosticați cu cancer  pulmonar aflat într-un stadiu precoce işi vor dubla şansele de supravieţuire la 5 ani, în cazul în care renunţă la fumat, imediat după aflarea diagnosticului.

Fiind primul rezumat de acest gen, la baza căruia se află 10 studii ale cărui rezultate arată că pacienţii diagnosticaţi cu cancer pulmonar ar trebui ajutaţi să renunţe la fumat. După cum bine știm fumatul creşte riscul apariţiei cancerului pulmonar: cei care fumează de  mai mulți ani, au de 20 de ori mai mari şanse de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar decît nefumătorii. Cu toate acestea, pâna în prezent nu a fost clar dacă renunţarea la fumat, după apariţia bolii are vreun randament pozitiv sau nu.

Citeşte mai departe: Sansele la supravietuire e dublu la pacientii care ranunta la fumat

Organizatia mondiala a sanatatii - fumul de motorina este cancerigen

fum-de-motorina     După o întâlnire dintre experţi internaţionali, care a durat o săptămână,  Agenţia Internaţională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC), care este parte a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a clasificat fumul de evacuare a motoarelor diesel ca fiind cancerigen  pentru om (Grupa 1), bazându-se pe dovezi suficiente care au arătat că expunerea la fum este asociat cu un risc crescut de cancer pulmonar.

     Încă din 1988, IARC a clasificat fumul de motorină ca fiind probabil carcinogen la om (grupa 2A).

Citeşte mai departe: Organizatia mondiala a sanatatii - fumul de motorina este cancerigen

Numarul cazurilor de cancer ar putea creste cu 75 la suta pana in 2030

globNumărul persoanelor cu cancer va crește cu peste 75% până în 2030 la nivel global,  cu creşteri și mai  accentuate în ţările sărace și foarte sărace, unde nivlul de trai este mică, arată un nou studiu.


La multe ţări în curs de dezvoltare se așteaptă  o creştere a nivelului de trai în următoarele decenii, a declarat Agenţia Internaţională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) din Lyon, Franţa.
Dar aceste creşteri al nivelului de trai pot avea alte costuri - o creştere a cazurilor de cancer legate de dieta săracă, lipsa activităților fizice, precum și dieta nesănătoasă care sunt asociate cu nivelul de trai mai mare sunt strâns legate de boli, cum ar fi cancerul de san, de prostata și cancerul colorectal, arată studiul.

Citeşte mai departe: Numarul cazurilor de cancer ar putea creste cu 75 la suta pana in 2030